dimarts, 3 d’abril del 2012

Els invents de Leonardo


Els invents de Leonardo

Leonardo da Vinci va dissenyar un gran nombre de màquines ingenioses: instruments científics, màquines per a la guerra i enginys voladors. Val a dir que Leonardo únicament va tenir patrocinadors per a realitzar els enginys bèl·lics. La gran majoria dels seus invents no es van poder dur a la pràctica ja que es considerava que superaven les possibilitats tècniques de l'època, malgrat que el geni va pensar tots els detalls per a la seva construcció.

  Molts dels seus dissenys tenen plànols detallats i instruccions destinades al taller que havia de dur a la pràctica els seus projectes. Leonardo fou el primer en estudiar científicament la resistència dels materials utilitzats en les construccions mecàniques i a partir d'aquestes investigacions va establir les seccions de les estructures de les seves màquines.

 Tota la seva obra va ser agrupada i estructurada per ell   mateix en tres elements: aire, terra i aigua. L'aigua va ser un dels principals objectius en les seves investigacions. La seva imaginació originà el doble casc de les embarcacions, el pont giratori o altres enginys basats en el "cargol d'Arquímedes". Un mecanisme amb el qual es podia moure l'aigua en contra de la força de gravetat.

Alguns d'aquests invents foren: la bicicleta, l'escafandra, el primer prototipus d'helicòpter, màquines voladores, el pont giratori, el canó rotatori, el model de propordció humana (l'home de Vitruvi), el contador de quilòmetres, un prototipus d'automòbil, el paracaigudes, l'anemòmetre, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada